Sleutelen aan IDEAL 2.0 én zijn hobby auto

  • 31 August
  • 4 min. leestijd
  • Thomas

Thomas is een van onze Codefielders die gek is op gamen en auto’s. Hij is werkzaam als Fullstack developer bij Payconiq en vertelt jullie graag meer over dit uitdagende project.

Ik ben Thomas en ben 23 jaar oud. Ik woon in Tiel samen met mijn vriendin. In mijn vrije tijd besteed ik tijd aan gamen, naar mooie auto’s kijken, sleutelen aan mijn eigen auto met mijn vrienden en coderen voor mijn eigen bedrijfje.

Ik wilde eerst eigenlijk helemaal geen Developer worden. Ik had me ingeschreven voor de opleiding Accountancy. Na een tijdje begon dit toch te kriebelen en ben ik overgestapt naar Communicatie en Multimediadesign (CMD). Na een introductiedag wist ik dat dit het ook niet voor mij was. Toen ben ik op de valreep nog ingeschreven bij ICT. Dat bleek zo leuk dat ik er ben gebleven! Ik wilde altijd aan de slag bij een klein softwarebedrijf waar ik de kneepjes van het vak kon leren. Toen ik dat eenmaal gedaan had wilde ik graag aan grotere projecten werken, omdat dat een heel andere aanpak en expertise vereist. Overall wil ik graag aan allerlei soorten projecten werken, zo leer je het snelst!

Momenteel werk ik aan een van de grotere projecten van Nederland, iDEAL, bij Payconiq. Payconiq is een leuke, informele en grotere organisatie waarbij kwaliteit echt hoog in het vaandel staat. Tegelijkertijd is het bedrijf nog vrij jong dus er zijn genoeg mogelijkheden om te groeien en nieuwe dingen uit te proberen. De uitdaging van werken bij Payconiq is dat het echt een groot verschil is met bijvoorbeeld een startup. Er werken zo’n 10 zelfstandige Teams, waarvan 2 gericht zijn op ontwikkeling voor iDEAL. Het is een fast-paced omgeving en ook voor Development wordt er veel meer focus gegeven aan voorbereiding en documentatie, wat ik het grootste verschil vind met kleine(re) softwarebedrijven. Daarnaast vereist een dergelijk groot project een andere aanpak, hoe zorgen we ervoor dat een product dat door heel Nederland gebruikt gaat worden, blijft werken?

Ik focus me bij Payconiq voornamelijk op de Frontend voor iDEAL. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de betaal- en registratiepagina’s die veel gebruikers straks te zien gaan krijgen. De Tech Stack die gebruikt wordt is Java + React. Gebruikers kunnen met de livegang van iDEAL 2.0 niet alleen betalen, maar ook profielen registreren bij iDEAL. Dat maakt het betaalproces gemakkelijker en sneller. Het leuke hieraan is dat er veel meer komt kijken bij zo’n Frontend dan ik eerder gewend was. Bijvoorbeeld accessibility – waar gewoonlijk niet veel aandacht aan wordt besteed – is een groot aspect. Elke soort gebruiker moet straks in staat zijn om de Frontend te gebruiken.

Wil je net als Thomas werken aan een van de grotere projecten van Nederland? Neem dan contact op met Dave Tak voor meer informatie!

📞 +316 14 43 37 64

📧 d.tak@codefield.nl

Thomas

Fullstack Developer