Meet our Co-founder Koen Zwijnenburg

  • 21 August
  • 4 min. leestijd
  • Koen Zwijnenburg

Codefield is in 2019 opgericht door Dave Tak en Koen Zwijnenburg. Koen is developer en werkzaam via Codefield voor de Rabobank. Hij vertelt jullie graag meer over de oprichting van Codefield. Wat is de reden dat Codefield is opgericht? Waar liep Koen tegenaan? Wat is de toekomstvisie van Codefield?

Wat was jouw reden om Codefield te starten?

Na 10 jaar als developer werkzaam te zijn in alle verschillende vormen (freelance, midlance, vast contract) merkte ik dat heel veel verschillende bedrijven het moeilijk vinden om developers op de juiste manier te behandelen. Krappe deadlines, onduidelijke rolverdeling, vage werkzaamheden, verkeerd gebruik van scrum en alleen focussen op facturabele uren zijn meer regel dan uitzondering.  Zeker in een markt waarin de banen voor het oprapen liggen snap ik niet dat er nog zoveel developers met een ontevreden gevoel rondlopen. Dit moet toch anders kunnen?

Ons doel is daarom om developers een plek te bieden waar ze werkplezier hebben, zich kunnen ontwikkelen en durven op te komen voor hun persoonlijke behoeftes. Eigenlijk een werkplek creëren waar ik zelf als developer blij van zou worden.

Hoe zien we dit terug bij Codefield?

De basis van een tevreden developer is de developer zelf. Wat vindt iemand het leukst om te doen? Wat zijn de sterke en zwakke punten? Wat wil hij/zij graag nog leren? Wat zijn overige persoonlijke behoeftes? Wil je graag wat meer salaris of juist wat meer vrije dagen? Wil je een mooie auto of heb je liever de allersnelste laptop? Iedere developer heeft andere behoeftes en deze behoeftes zullen ook in de loop van de jaren veranderen. Wij proberen hierin zoveel mogelijk mee te bewegen en proactief met mogelijkheden te komen. Er zelf om moeten vragen is immers ook vervelend.

Het is natuurlijk niet altijd mogelijk om aan alle eisen te voldoen. Soms lijkt een opdracht op voorhand een perfecte match, maar blijkt toch dat er een hele vervelende collega zit. In sommige gevallen moeten we kiezen tussen een leuke opdracht en een goed betaalde opdracht. Dan blijft er natuurlijk minder ruimte over om een salarisverhoging te geven.  Wij proberen deze keuze in ieder geval zo transparant mogelijk aan de developers voor te leggen. Openheid, goede communicatie en het streven om iedereen zo gelukkig mogelijk te maken, daar investeren we in.

Welk deel van jouw persoonlijkheid zien we terug in Codefield?

Doelgerichtheid en doortastendheid, ik zal altijd kiezen voor de developers visie, hier doe ik zo min mogelijk concessies in. Daarnaast vind ik het erg belangrijk om niet altijd maar serieus met werk bezig te zijn. Een grapje, potje tafelvoetbal of een biertje is wat mij betreft net zo belangrijk als resultaat boeken.

Waar liep je tegenaan bij het opstarten van Codefield?

Hoe zorg je ervoor dat je niet in dezelfde valkuilen stapt als andere bedrijven? Ik zou graag wat meer tijd steken in het begeleiden van onze developers en volledig op de hoogte zijn van alles wat er speelt. Aangezien ik zelf ook nog als developer aan het werk ben bij opdrachtgevers is het soms lastig om dit te combineren.  Ik probeer hierin te doen wat ik kan, maar soms is dat niet genoeg.

Daarnaast geloof ik zelf eigenlijk helemaal niet in het uurtje-factuurtje principe. Zeker niet bij developers waar een groot deel van het werk in het hoofd afspeelt. Hierbij is een uurtje pauze nemen vaak effectiever dan nog een uurtje extra doorwerken. Maar helaas is de markt nu eenmaal helemaal ingericht op het aantal uren dat iemand gedetacheerd wordt. Ik hoop daar ooit nog eens verandering in te kunnen brengen.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben het meest trots op de dynamiek en ontwikkeling van ons kantoor en de organisatie. Toen we 2,5 jaar geleden begonnen werkten we vanuit huis en heb ik zelfs mijn privé-laptop beschikbaar gesteld om de eerste medewerker aan te kunnen nemen. Als ik nu het kantoor binnenloop voelt het als een (bijna) volwassen organisatie, erg leuk om te zien!

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

We willen de komende jaren met Codefield nog meer te betekenen voor onze developers. Betere persoonlijke begeleiding, echt goede inhoudelijke kennissessies, een nog leukere werkplek en hele gave bedrijfsuitjes. Wij hopen echt een nieuwe standaard te zetten als werkgever voor developers, hierin blijven we investeren!

Wil je nog meer te weten komen over Codefield onder het genot van één van onze vele biertjes? Stuur Koen gerust een mailtje! K.zwijnenburg@codefield.nl

 

Koen Zwijnenburg

Co-founder