Codefield, de missie van Dave

  • 29 June
  • 5 min. leestijd
  • Dave Tak

In 2019 is Codefield opgericht door Dave Tak en Koen Zwijnenburg. Dave is eindverantwoordelijk en zorgt ervoor dat alles binnen Codefield goed verloopt. Graag neemt hij jullie mee in zijn verhaal wat de reden is geweest dat hij Codefield heeft opgericht en wat zijn toekomstvisie is.

Wat was jouw reden om Codefield te starten?

Plezier hebben in het werk wat je doet, waar en met wie je dat doet is ontzettend belangrijk. Zo logisch en gemakkelijk als dit klinkt zo lastig blijkt dit in de praktijk. Lang niet iedereen heeft dit even helder en juist daarom is het mijn missie om dit duidelijk te krijgen en hierin te faciliteren. Ik heb ervaren dat veel organisaties uitspreken dit te willen maar in de praktijk voorrang geven aan andere zaken waardoor de balans verkeerd uitslaat.

Vanaf de start van Codefield is dit wat wij doen, het zit in ons DNA. Ik wil mensen graag echt leren kennen en ervaren dat we collega’s zijn, ook als we niet elke dag bij elkaar op kantoor zitten. Want zo werkt het in de praktijk nou eenmaal, onze collega’s werken aan projecten van opdrachtgevers, op locatie, vanuit huis en tenminste één dag vanaf ons kantoor in Utrecht, al noem ik dit liever ons CodeClubhouse.

Om dit te laten slagen moet je keuzes maken, anders werkt het niet. Focus op Software Developers die van gaming en crypto houden. Focus op een goede verhouding tussen ruimte voor ontwikkeling, ontspanning, creativiteit en declarabele uren, ook als dit financieel niet de beste keus is. Op je plek zitten, uitstekende arbeidsvoorwaarden hebben en samenwerken met Developers die elkaar kunnen helpen zijn wat mij betreft basis ingrediënten voor plezier in je werk.

Hoe zien we dit terug bij Codefield?

Naast het plezier in je werk en de uitstekende arbeidsvoorwaarden vind ik de omgeving waarin je werkt super belangrijk. Een fijne thuiswerkplek, nieuwe workgear en een stimulerende kantooromgeving waarin de werkplek top is, maar er ook gegamed, geborreld en gechilled kan worden zijn voor mij essentieel voor werkgeluk. Daarom krijgt iedere developer bij ons €5000,- budget om toffe workgear en gadgets te kiezen. En ja; een PS5, headphones of smartwatch vallen hier ook onder.

Omdat je niet 100% van je tijd met het project bezig bent blijft er voldoende ruimte over voor ontspanning en ontwikkeling. Ik vind dat ontspanning en jezelf ontwikkelen een joint effort is, tuurlijk moet je het zelf doen maar als werkgever moet hier ook tijd en budget voor beschikbaar stellen. Jezelf ontwikkelen is ook lang niet altijd theorie leren, tuurlijk zijn cursussen nuttig maar soms leer je gewoon het meeste van je collega’s.

Welk deel van jouw persoonlijkheid zien we terug in Codefield?

Verbinden, zorgen, humor, ambitie en samen winnen. Ik ben zelf geen developer maar heb veel vrienden die dat wel zijn. Op de één of andere manier klikt dat heel goed ondanks dat we een andere persoonlijkheid hebben. Ik zie graag dat mensen om mij heen het naar hun zin hebben en als ik mijn kwaliteiten kan inzetten om daarbij te helpen geeft dat een goed gevoel. Als mijn vrienden het vervelend vinden om te discussiëren over de rekening bij een restaurant doe ik dat zonder problemen, zorgen voor de beste plek in de kroeg, laat dat maar aan mij over.

Waar liep je tegenaan bij het opstarten van Codefield?

Ik wilde samen met Koen een organisatie neerzetten waar we zelf willen werken. Het is best lastig om je te onderscheiden van grote bedrijven die bekender zijn. Dus stelden wij onszelf de vraag; waarom zouden wij zelf voor Codefield willen werken in plaats van deze gevestigde namen? De antwoorden op deze vraag zijn de basis van Codefield geworden. Daarnaast willen wij belangrijke thema’s als diversiteit en inclusiviteit echt in het DNA van de organisatie vastleggen. Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn bij ons vergelijkbaar en vaak beter maar het zijn vooral de zaken daar omheen die ons aantrekkelijker maken.

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

Codefield laten groeien tot de meeste aantrekkelijke werkgever voor developers in de regio Utrecht. Dit kan alleen als we ook bewijzen dat we onze beloftes nakomen, geen loze kreten maar echt doen onze collega’s centraal zetten. Daarnaast droom ik over een echt “clubhuis” met een groot dakterras of een lekkere tuin, misschien zelfs een sloepje om over de grachten te varen. Binnen de mogelijkheid met vier simrigs tegen elkaar te racen, te sporten en een bar waarin iedereen ook buiten werktijden een feestje kan vieren, uiteraard met een goed gevulde koelkast.

Wil je meer weten over Codefield? Stuur Dave gerust een berichtje of daag hem uit voor een potje FIFA!

📞 +316 14 43 37 64

📧 d.tak@codefield.nl

 

Dave Tak

Co-founder